Webb och kommunikation

Webbutveckling

Det finns många olika sätt att vara närvarande på internet. Genom twitter, instagram, egen hemsida, facebook eller varför inte en videoblogg? Det bästa om en vill nå ut till många är förstås att göra lite av varje.

Hemsida

Jag har många års erfarenhet att utveckla och underhålla välfungerande och tillgängliga hemsidor. För närvarande arbetar jag med att utveckla en ny hemsida till RFSL Ungdom.

screenshot från rfslungdom.se

Programmering och programvara

I mitt arbete med webbutveckling är det viktigt att behärska en rad olika verktyg och programmeringsspråk  för att skapa hemsidor och applikationer som är estetiskt tilltalande, tillgängliga och funktionella.

  • Photoshop

  • Dreamweaer

  • Indesign

  • HTML

  • CSS

  • PHP

jag kan wordpress

Blogg och WordPress

WordPress är känt mest som bloggportal. Men det är egentligen mycket mer än så. WordPress är ett så kallat Content Management System. Ett av de mer populära verktygen för organisationer och privatpersoner att utveckla och underhålla sina hemsidor i.

Med WordPress är det enkelt att redigera en hemsida utan att kunna ett dugg om kodning eller design. WordPress ordnar ett enkelt användargränssnitt som du kan arbeta med din hemsida i, medan jag som är wordpressutvecklare kan fixa koden och designen som gör din hemsida till din egen.

Tillgänglighet

Jag arbetar med tillgänglighet på nätet. I mitt arbete med att bygga funktionella och tilltalande webblösningar är tillgänglighet en självklar del. För att alla har rätt att ta del av information.

Kommunikation

Kommunikation är ett väldigt brett begrepp. Jag gillar att syssla med kommunikation genom bland annat sociala medier och SEO.

Sociala medier

Genom att arbeta med sociala medier kan en som organisation eller aktivist nå ut med sitt budskap och sina frågor till en större publik.

skärmdump från intersexxy på instagram. visar namnet "intersexxy", en bild på ellie och hennes antal följare: 4490st samt beskrivning

 

Vill du ha hjälp att driva en kampanj eller att långsiktigt lägga upp ditt arbete med att nå ut i sociala medier? Kontakta mig på ellie@majority.se

SEO

SEO handlar om att anpassa sin digitala närvaro, hemsida osv. så att det blir enklare för sökmotorer såsom Google att hitta dig.

skärmdump från toppresultatet när en googlar indersexxy. resultaten visar ellies instagramkonto och artiklar som ellie är med i.

Majority Design och kommunikation EkF.

Majority är ett kooperativ som jag startade tillsammans med Adrian Palin 2014. Sedan dess har vi samarbetat med diverse olika projekt. Majority har hjälpt mängder av organisationer att nå fler med hjälp av grafisk design, formgivning, webbutveckling och digital kommunikation.

 

bild på företaget "kreasoma"s logotyp. Flera färger iformar en kotte och texten "kreasoma" står under
Kreasoma är en av de organisationer som Majority-teamet har hjälpt med en ny logotyp.

Vill du veta mer?

Ja! Berätta mer för mig om

Kontakta mig på